Digt til barnedåb

Digt til barnedåb

Sådan skriver du et godt digt til en barnedåb

Der er mange måder at lave underholdning på til en barnedåb. Der er taler og sange, som fejrer det lille nye liv og introducerer barnet til hele familien. 

Hvis du har lyst til at komme med et indslag på dagen, kan du vælge at skrive et smukt digt til barnet og dets forældre.

Læs med og få et par gode råd til, hvordan du skriver et godt digt til en barnedåb.

Få styr på stilen i digtet til barnedåben

Først og fremmest, skal du vælge den stil, som digtet skal have. Er du en ordsmed og har super godt styr på rim og remser, kan du skrive et vers eller to. Du kan ligeledes vælge et digt, som ikke nødvendigvis rimer, men som evt. bare er smukt, ærligt og følsomt. 

Du kan læse dig frem til forskelligere stilarter og genrer inden for lyrikken og starte med en god form. 

Du kan også begive dig ud i et kort Haikudigt. Så er rammerne jo sat fra start. 

Hvad er formålet med barnedåbsdigt?

Dernæst skal du tænke lidt over dit formål med digtet. Hvad er det du gerne vil sige og hvorfor?

Skriv din intention ned, så du er sikker på, at du når i mål. 

Til en barnedåb er det vigtigt, at dit indslag har en hensigt. Der er ofte mange indslag, og disse er bedst, hvis det skinner tydeligt igennem, at der er en god grund til det. 

Er det et personligt digt, som skal bringe en tåre frem hos gæsterne, eller vil du gerne have, at det buldrer med latter gennem salen?

Udvid dit ordforråd

Når du skal til at skrive et digt, kan det være en udfordring at sige det, man vil på den helt rigtige måde og med de helt rigtige ord. Slå op i synonym- eller rimeordbogen, for at finde de ord du gerne vil bruge, så dit digt er smukt og velskrevet. 

Læs det højt og få hjælp

Til sidst er det en god ide at læse det højt eller vise det til en god ven. Du skal ikke være bange for at dele det, da det kun bliver bedre af, at du får lidt respons og nye ideer. Vælg et menneske, som du er tryg ved, og som du ved giver god konstruktiv kritik. 

Hvis du skal sige det foran et publikum til barnedåben, kan du lige så godt prøve at læse det højt for den store dag. 

Skriv en kommentar