Hvornår skal du holde barnedåb?

Det kan være svært at vide, hvornår man skal placere barnedåben. Det kan blive dårligt vejr, måske ligger det oveni en højtid. Men efter barnet er født kan barnedåben ske efter mellem 3 og 6 måneder, så der er masser af muligheder for at finde en dato, der passer til jer og jeres gæster.

Fra barnet bliver født til det skal døbes, kan der gå op til et halvt år. I har derfor mange muligheder for at nå planlægningen, inden det er for sent. Børn kan døbes fra de er 3 måneder helt frem til de bliver 6 måneder gamle. Skal barnedåben ligge om vinteren kan det være en fordel at lægge den uden for højtiderne, da kirken kan være godt booket i den perioder.

Hvis du holder en barnedåb, hvor du står for alt mad og bordopdækning, så få det planlagt godt, du ellers kan risikere at stå dagen før og nærmest ikke kan nå at komme i din seng. Det er vigtigt at være frisk til den store dag.

Undgå myldretiden

Ligesom med myldretidstrafikken bør man overveje, hvornår man lettest kan komme til. Det gør det både lettere for jer og jeres gæster at nå frem. Det kan lyde næsten eventyrligt med en barnedåb i juledagene, men praktisk set har folk travlt med en masse andet i den periode. 

Derfor kan det være en fordel at lægge barnedåben i januar eller februar, hvor der alligevel ikke sker så meget. Det kan give et lille lys i vintermørket, og folk kan have noget at glæde sig til, når de skal se jeres lille ny. 

Op til et halvt år efter fødsel

Navngivningen kan ske op til 6 måneder efter barnets fødsel. Det behøver selvfølgelig ikke ske ved barnedåben i kirken, det er bare her barnet skal have sit officielle navn i personregisteret. Det er selvfølgelig mere traditionelt, at barnet får sit navn af præsten i kirken, men der findes også alternativer.

Hvis I har mulighed for at planlægge om sommeren, så gør det, og håb på godt vejr. Så kan I måske holde det derhjemme på terrassen og i haven. Det tidlige efterår kan stadig byde på godt vejr, og september har også sine varme dage, hvor man kan sidde ude.

Husk at det er en fest   

En barnedåb er altid en glædelig nyhed. Derfor er det ikke værd at stresse for meget over, om alt nu sker direkte efter dåbshåndbogen. Uanset hvilken tid på året I vælger at afholde barnedåben, skal det nok blive en god dag for alle. Og det vigtigste er, at I som forældre får en dejlig dag med jeres barn, der får sit navn.   

Selvom der selvfølgelig er tid at løbe på, er det dog altid en god idé at være ude i god tid. Ikke bare i forhold til kirke og præst, men også dåbsfesten og invitationer til gæster. Find en præst, I er trygge ved, og så får alle en god dag i kirken. 

Skriv en kommentar