Invitation til barnedåb – skriv en sød indbydelse

Invitation til barnedåb – skriv en sød indbydelse

Skriv den perfekte invitation til barnedåb – gode eksempler

At lave en invitation til en stor fest kan være nemt nok. Man har måske i lang tid tænkt over præcis hvordan den skal se ud. Det kan være, at man har været nede og købe glimmer og flot, skinnende papir til formålet. Man har måske også fundet nogle små klemmer, som man kan bruge. Alt dette er nok klart og tilmed har man måske også datoen og tidspunktet. Også stedet, hvor dåben skal foregå er på plads, men alligevel kan der opstå et problem for mange. Det kan nemlig være svært at finde ud af hvad der skal stå i invitationen. Idet man sidder foran computeren eller foran kortet og skal skrive er man helt på den. 

En kort invitation kan sagtens være god

Mange tror, at for at en invitation til dåb kan være god skal den være meget lang. Mange tror, fejlagtigt, at det er antal af ord, som er med til at afgøre, hvorvidt der er tale om en god dåbsinvitation. Det er dog slet ikke tilfældet. For det handler i lige så høj grad om at være meget præcis på trods af, at man bruger få ord. For hvis blot man bruger få ord kan man være sikker på, at det er vigtigt, at man ved hvad man skriver for at det skal gå godt. 

Et eksempel på hvad man kan skrive er “Kære modtager af invitation, du inviteret til dåb hos x på x kl. X. Vi håber du kan komme, kærlig hilsen forældrene”. 

Overvej af og til en lang invitation til dåb

Det er ikke alle der er så gode til at fatte sig i korthed og det skal man også acceptere. Så kan du ikke lade være med at skrive mange ord kan du for eksempel skrive “Kære modtager af invitation, så er den lille blevet så stor, at vedkommende skal døbes. Det er selvfølgelig en stor dag og vi håber, at vi kan fejre den med dig. Hvis det er noget du har lyst til, kan du møde op i x kirke kl. X den x dato. Vi håber, at både du og en du medbringer, har lyst til at komme. Rigtig mange hilsner fra os, der har et barn der skal døbes. “

Med få ord siger man mest

Selvom den lange invitation kan være fin, bør man skrive noget kort. Man kan også skrive “Hej med jer, vi håber I kan komme til dåben, se event på sociale medier”. Et andet eksempel er “Halløj dejlige mennesker, kan I komme til dåb? Det håber vi”. 

Det femte eksempel man kan fremhæve, er følgende “I er inviteret til dåb, se sociale medier”. Det er oplagt, hvis man har oprettet et arrangement eller event på nogle sociale medier. I så fald kan man også invitere folk her. Af og til er folk dog ikke så gode til at få tjekket deres sociale medier så derfor skal de have en påmindelse i en mail eller i et brev. Det kan gøre, at de får mulighed for at invitere til dåb, men slipper på at finde på mange ord at skrive. 

Skriv en kommentar