Skal man blive konfirmeret hvis ikke man haft barnedåb?

Skal man blive konfirmeret hvis ikke man haft barnedåb?

Skal man blive konfirmeret hvis ikke man haft barnedåb?

For at blive konfirmeret, skal du være døbt ved en kristen dåb. Er du ikke det, kan du ikke blive konfirmeret. Det er derfor, der også er unge, der vælger at blive nonfirmeret. Her er det ikke et krav, at man er døbt, da man springer de kirkelige aktiviteter. Langt de fleste er dog blevet døbt, hvorfor de også bliver konfirmeret.

Hvis du ikke er blevet døbt, men gerne vil konfirmeres, så har du derfor to valg. Du kan enten vælge at blive nonfirmeret eller bliver døbt i den kristne tro. Det er dog ikke muligt at blive konfirmeret i en kirke, hvis ikke du først er blevet døbt. Heldigvis er der rig mulighed for at blive døbt, uanset hvor gammel du er.

Find Ideer til barnedåben her.

Hvorfor kan jeg ikke blive konfirmeret, hvis jeg ikke er blevet døbt?

Som der også er givet udtryk for herover, så er det et krav, at du er blevet døbt, hvis du vil konfirmeres. Der er ganske enkelt ikke nogen vej udenom, andet end at holde en nonfirmation. Hvis ikke man er bekendt med, hvad en konfirmation reelt set handler om, kan det være svært at forstå, hvorfor det forholder sig således.

Når du bliver konfirmeret, så handler det faktisk om at bekræfte din dåb. Derfor giver det også kun mening at blive konfirmeret, hvis du er blevet døbt. Er du ikke blevet døbt, så er der ikke nogen dåb at bekræfte. Det vil derfor være ganske meningsløst at blive konfirmeret, hvis du ikke er blevet døbt som barn.

Kan jeg stadig nå at blive døbt?

Hvis du gerne vil konfirmeres, men ikke er blevet døbt, så kan du stadig nå det. Der er ikke nogen maksimal alder for, hvornår du kan blive døbt. Har dine forældre ikke døbt dig som baby, så er det derfor fortsat stadig muligt at nå. Det kræver dog, at dine forældre eller den, der har forældremyndigheden, er indforståede.

Det er dog ikke alle, der har lyst til at lade sig døbe, hvis de er nået en alder, hvor de skal konfirmeres. Hvis det også er noget, du er tilbageholdende om, er det dog vigtigt at huske, at du ikke kan konfirmeres, før du er blevet døbt. I dag er det dog kun ganske få danske børn, der ikke blevet døbt i en tidlig alder.

Hvis du ikke har lyst til at blive konfirmeret, så er det ikke noget, du er tvunget til. Det er gældende, uanset om du er blevet døbt eller ej. Hvis du gerne vil lade dig konfirmere, så kan du læse mere om, hvad det egentlig vil sige at blive konfirmeret på konfirmationsjov.dk. På denne side finder du en masse god information.

Skriv en kommentar