Tips til at holde en vellykket barnedåb

Skal der snart holdes barnedåb for en lille nyfødt baby? Det er altid noget særligt at være til en barnedåb, og selvom det oftest ikke er en begivenhed, som ender med at blive lige så vild og uforglemmelig som eksempelvis et bryllup, er det stadig en dag, som er værd at fejre.

Til barnedåben skal der selvfølgelig være lækker mad og drikke til gæsterne, og så skader det heller ikke med noget godt musik. Men vigtigst er det selvfølgelig at invitere de personer, som man gerne vil have skal være en del af barnets liv, og som også betyder meget for forældrene. Få også styr på ønsker til gaver inden barnedåben. Se mere om hvordan man holder en rigtig vellykket barnedåb lige her.

Lækker mad

Til et arrangement som dette er det først og fremmest en god ide at tænke lidt over, hvad man vil servere. Til en barnedåb er det ikke altid helt lige så formelt som til bryllupper og lignende festlige begivenheder, men det kan stadig være hyggeligt at gøre lidt ud af maden.

Hvis man slet ikke ønsker en formel barnedåb, men bare gerne vil invitere de nærmeste med, kan man også bare lave et lækkert kagebord og lave det til et kort arrangement. Det er dog lækkert, hvis der er en eller anden form for spise til gæsterne – ellers kan det måske føle lidt tomt.

Spil god musik

Ligesom til enhver anden festlig og hjertelig begivenhed, bliver det hele en lille smule bedre, hvis der er musik til. Til en barnedåb skal det selvfølgelig ikke være vild dansemusik, for sådan en slags fest er det netop ikke, men man kan sætte noget stille og roligt baggrundsmusik på – bare for den gode stemnings skyld.

Til dette formål kan man eksempelvis vælge at købe en dab radio, så man er sikker på, at det er god lyd, og så kan det jo eventuelt være en dåbsgave til barnet – for når den lille bliver stor, er det meget sjovt at have en old school radio – for det vil den nok være til den tid.

Gode gæster

Selvom at mad og god musik selvfølgelig kan gøre det hele lidt mere hyggeligt, er det nu ikke det vigtigste. De vigtigste er nemlig, at der bliver inviteret nogle dejlige gæster, som forældrene ved, at de gerne vil have til at være en del af barnets liv.

Det er en stor dag for forældrene, og det er også en stor dag for de personer, som er tætte nok på forældrene, og dermed også barnet, til at være inviteret til så hjertelig en begivenhed. Det er disse mennesker, som barnet kommer til at føle sig tæt forbundet med i rigtig mange år, og det er altså en stor og betydningsfuld ting.

Skriv en kommentar